SoHo+Co
SJM.jpg

London restaurant

long view of bar_FINAL.jpg

London restaurant

SoHo+Co were commissioned to develop a design concept for a new restaurant in London's West End with a focus on British ingredients and an open charcoal grill.

Britain has a complex relationship with its landscape and food. Historically we have constructed our cultural ideas of rural abundance and variety from a managed landscape - this has been consistently as the antithesis and escape from urban life - the pastoral as the opposite to the urban. 

To bring together the two ideas together of landscape and food we avoid the obvious signifiers of a pastoral setting; humble craft for its own sake that reinforces an imagined world of villages remote from London. Instead, we evoke a sense of landscape in a bold, contemporary way.

Each material suggested expresses the journey it has taken to a finish. This allows us to combine very contemporary elements with raw untouched aspects of the existing building shell. We create a bright, and relaxed palette but also one which is as theatrical and immediate as the cooking style.

arrival_FINAL.jpg

Combining the playful and theatrical use of scale, and direct use of colour and texture we evoke being within a bright landscape that is spontaneous, direct, and exciting.